powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Oracle Certified Database Administrator Associate Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 7.440,00
Inschrijven

Omschrijving

Dit 16-daagse traject leidt u op tot "Oracle Certified Database Administrator Associate". Voor dit niveau van certificering dienen de deelexamens "Introduction to Oracle9i: SQL" en "Oracle9iDatabase: Fundamentals I" te worden behaald. Dit traject biedt hiervoor de optimale voorbereiding. De cursussen sluiten naadloos aan bij hetgeen gevraagd wordt in de examens. Naast de cursussen zijn er ook workshops opgenomen om het geleerde praktisch toe te passen. Het traject wordt afgesloten met proefexamens waarin de cursist wordt voorbereid op de examens.

Het doel van dit opleidingstraject is het bieden van een optimale voorbereiding voor de examens Introduction to Oracle9i: SQL en Oracle9iDatabase: Fundamentals I.

Opmerkingen

Dit traject kunt u iedere werkdag starten!

Bestemd voor

Dit opleidingstraject is bedoeld voor personen die Oracle Certified Database Administrator Associate willen worden.

Programma

Het traject Oracle Certified Database Administrator Associate is zodanig uit onze trainingen samengesteld dat alle belangrijke en benodigde kennis kan worden opgedaan. Dit traject is uit de volgende 6 cursussen opgebouwd:

1. Oracle9iSQL (6 dagen) .

SQL is de vraagtaal die communicatie met een relationele database mogelijk maakt. Communicatie met een Oracle database gebeurt met behulp van Oracle¡äs implementatie van de taal SQL, namelijk SQL*Plus. In deze cursus maken we gebruik van dit interactieve hulpmiddel om met een Oracle database te communiceren. Eerst geven we een introductie in Oracle en de verschillende Oracle hulpmiddelen. Daarna gaan we in op SQL en Oracle SQL in het bijzonder waarbij extra aandacht wordt besteed aan het gestructureerd schrijven van SQL-statements. Oracle9ifeatures worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

2. Workshop SQL (1 daag).

Deze workshop is ook geschikt om de SQL kennis te toetsen of om extra te oefenen met de SQL stof. Ook kan deze workshop dienen ter voorbereiding op het OCP-examen Introduction to Oracle9i: SQL.

3. Oracle9iDBA fundamenten deel I (5 dagen).

De cursus verschaft inzicht in de architectuur en concepten van Oracle9i. Daarnaast behandelen we de specifieke taken van een gegevensbeheerder in een (multi-user) productieomgeving. Tot deze taken behoren bijvoorbeeld het aanmaken van een database en het beheren van de rechten van database gebruikers. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de command-line voor het uitvoeren van commando¡äs. De cursus is platform-onafhankelijk, maar waar nodig worden platform-specifieke aanwijzigen gegeven (Windows2000 , UNIX et cetera). Iedere deelnemer heeft de beschikking over een eigen database.

4. Workshop Oracle9iDBA fundamenten deel I (2 dagen).

Deze workshop heeft als doel cursisten na het volgen van de cursus Oracle9iDBA fundamenten deel I, ervaring op te laten doen met het opzetten van een Oracle9idatabase-omgeving. Ook kan de workshop dienen als opfriscursus en/of ter voorbereiding van de OCP-examens.

5. Proefexamen Oracle9iDatabase: Fundamentals I (1 daag).

Om een Oracle Certified Database Administrator Associate te worden dient u het examen Oracle9iDatabase: Fundamentals I te behalen. Met behulp van onze proefexamens kunt u zelf vaststellen of u al voldoende kennis en ervaring heeft. Als dat niet het geval mocht zijn wordt aangegeven welke onderwerpen nog extra studie behoeven.

6. Proefexamen Introduction to Oracle9i: SQL (1 daag).

Om een Oracle Certified Professional te worden dient u bij de meeste trajecten eerst het examen introduction to Oracle9i: SQL te behalen. Met behulp van onze proefexamens kunt u zelf per test vaststellen of u al voldoende kennis en ervaring heeft. Als dat niet het geval mocht zijn wordt aangegeven welke onderwerpen nog extra studie behoeven.

Kosten

€ 7.440,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa