powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Oracle Developer ontwikkelaar Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 19.065,00
Inschrijven

Omschrijving

Opmerkingen

Dit traject kunt u iedere werkdag starten!

Bestemd voor

Dit 41-dagen traject is bedoeld voor personen die applicaties gaan bouwen, ontwerpen en/of onderhouden met gebruikmaking van een Oracle database.

Programma

Het traject Oracle Developer ontwikkelaar is zodanig uit onze trainingen samengesteld dat alle belangrijke en benodigde kennis kan worden opgedaan. Dit traject is uit de volgende 14 cursussen opgebouwd:

1. Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel I (4 dagen) .

SQL is de vraagtaal die communicatie met een relationele database mogelijk maakt. Communicatie met een Oracle database gebeurt met behulp van Oracle's implementatie van de taal SQL, namelijk SQL Developer. In deze cursus maken we gebruik van dit interactieve hulpmiddel om met een Oracle database te communiceren. Eerst geven we een introductie in Oracle en de verschillende Oracle hulpmiddelen. Daarna gaan we in op SQL en Oracle SQL in het bijzonder waarbij extra aandacht wordt besteed aan het gestructureerd schrijven van SQL-statements. Versie afhankelijke features worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

2. Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel II (2 dagen).

Deze cursus is een logisch vervolg op de cursus Oracle Database 11g: SQL fundamenten deel I. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de mogelijk van SQL. Hierbij komen zaken als timestamps en reguliere expressies aan de orde.

3. Workshop SQL fundamenten deel I en II (2 dagen).

Deze workshop is uitermate geschikt om de SQL kennis te toetsen of om extra te oefenen met de SQL stof.

4. Databasegebruik voor ontwikkelaars (2 dagen).

In deze cursus worden aspecten van de Oracle database behandeld die van belang zijn voor de ontwikkelaars. Dit betreft onder meer database structuur, de datadictionary, het omgaan met constraints, locking en opslag en optimalisatie.

5. Oracle Database 11g: PL/SQL (3 dagen).

Deze cursus behandelt de basisvaardigheden die we nodig hebben om programma's te schrijven in een derde generatietaal. De basisvaardigheden passen we vervolgens toe in PL/SQL, de procedurele programmeertaal van Oracle. Deze derde generatietaal sluit aan op de vierde generatietaal SQL. PL/SQL breidt de mogelijkheden van SQL uit en verbetert de performance. In de cursus komt de plaats van PL/SQL tussen de verschillende Oracle hulpmiddelen aan de orde. Verder behandelt deze cursus de basisbegrippen van programmeren in een procedurele taal. Vanzelfsprekend besteden we veel aandacht aan het uitvoeren van opdrachten. Oracle9i, 10gen 11gfeatures worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

6. Oracle Database 10g: PL/SQL, de procedurele extensie (4 dagen).

Deze cursus behandelt de procedurele extensie van Oracle. Deze geeft de mogelijkheid om PL/SQL programmatuur in de vorm van procedures, functies en packages op te slaan in de database. Tevens kunnen met deze extensie zogenaamde database triggers worden gedefinieerd. Database triggers zijn in de database opgeslagen procedures die impliciet uitgevoerd worden als er een bepaalde actie plaatsvindt. Daarnaast wordt in de cursus aandacht besteed aan het omgaan met afhankelijkheden, het werken met Large Objects (LOB's) en het gebruik van enkele door Oracle geleverde packages.

7. Bouwen van webpagina's met HTML (2 dagen).

Met de komst van het internet worden nieuwe specialismen gevraagd. Het maken van webpagina¡äs is een van deze specialismen. De taal om deze pagina's te maken is HTML. HTML staat voor HyperText Markup Language. Er zijn vele HTML-editors in omloop waarmee de webpagina's op een eenvoudige manier gemaakt en onderhouden kunnen worden. In deze 2-daagse cursus wordt hier geen gebruik van gemaakt.

8. Oracle Forms Developer 10gdeel I (5 dagen).

Oracle Forms Developer 10gis een onderdeel van de Oracle Developer Suite 10gen is de opvolger van Oracle Forms 6i. Met Oracle Forms Developer 10gneemt Oracle defintief afscheid van de client-server achitectuur. Formulieren gebouwd met Forms10gkunnen enkel nog worden gedraaid in een browser. In deze 5-daagse cursus leert de deelnemer formulieren bouwen met Oracle10gForms. De Forms builder wordt behandeld en er wordt aandacht besteed aan de diverse wizards. Tevens wordt de runtime omgeving toegelicht.

9. Oracle Forms Developer 10gdeel II (3 dagen).

Deze cursus is een logisch vervolg op de cursus "Oracle Forms Developer 10gdeel I". Hierin behandelen we allereerst het definieren van menu's en PL/SQL en Object-libraries. Vervolgens besteden we aandacht aan het geavanceerd gebruik van triggers. Tevens houden we ons bezig met objectgeorienteerd programmeren van Form modules en hergebruik van objecten, via Subclassing. De deelnemer doet "hands-on" ervaring op door delen van voorbeeldapplicaties na te bouwen. Daarnaast bestaat de cursus voor een groot deel uit praktijkopdrachten.

10. Oracle Reports Developer 10g(4 dagen)

Oracle Reports Developer is een onderdeel van de Oracle10gDeveloper Suite en is de opvolger van Oracle Reports 6i. Met Oracle10gReports Developer neemt Oracle defintief afscheid van de client-server achitectuur. Rapporten ontwikkeld met Oracle10greports kunnen gebruik maken van diverse datasources. De rapporten kunnen in verschillende formaten gegenereerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld PDF, RDF, HTML en XML. In de cursus maakt de deelnemer kennis met een aantal voorbeeldrapporten waarin veel aspecten van Reports zijn verwerkt. De deelnemer doet "hands-on" ervaring op door vervolgens stapsgewijs een aantal rapporten te bouwen. Daarnaast bestaat de cursus voor een groot deel uit praktijkopdrachten.

11. SQL statement tuning (3 dagen).

In de cursus worden geavanceerde aspecten van Oracle SQL behandeld die belangrijk zijn voor het tunen van SQL-statements. Daarnaast komen er specifieke aspecten van Oracle9ien Oracle10gaan de orde. De cursus biedt inzicht in de interne verwerking van statements door Oracle en in de hulpmiddelen om deze te beinvloeden. De cursus is geschikt voor applicatiebouwers, systeemontwikkelaars en databasebeheerders.

12. Oracle Database 10g: PL/SQL geavanceerd (3 dagen)

In deze cursus worden geavanceerde technieken en aspecten behandeld die uw PL/SQL-code sneller, efficienter en beter onderhoudbaar maken. De cursist krijgt inzicht in standaarden voor het programmeren, beveiliging, interactie met het besturingssysteem. Daarnaast maakt de cursist kennis met geavanceerde Oracle10gfeatures voor PL/SQL, zoals Object Oriented Programming (OOP), REF cursors en collecties. Ook leert de cursist optimaal van het geheugen gebruik te maken en het netwerkverkeer te minimaliseren, onder meer met behulp van Bulk Binding.

13. XML Introduction (2 dagen).

XML staat voor Extensible Markup Language en is complementair met HTML en andere webtechnologieen. XML is de W3C standaard voor het uitwisselen van informatie op het internet. De XML techniek is ook geintegreerd in diverse Oracle producten zoals de Oracle database en de Oracle Application Server. Deze cursus biedt een grondige inleiding op het gebied van XML.

14. Workshop PL/SQL geavanceerd (2 dagen)

In deze workshop wordt van de deelnemer gevraagd kennis en vaardigheid op het gebied van PL/SQL en de procedurele extensie toe te passen. Er wordt gebruik gemaakt van een casus, waarin de deelnemer zich verplaatst in de rol van programmeur bij een nieuwe internet-provider.

Kosten

€ 19.065,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa