powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Omgaan met gedragsstoornissen Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 450,00
Inschrijven

Omschrijving

Tijdens uw werk kunt u te maken krijgen met mensen met ´moeilijk´ gedrag dat te wijten is aan een gedragsstoornis of een drank- of drugsverslaving. Van u wordt verwacht dat u deze mensen op een passende wijze aanspreekt op de overlast die zij veroorzaken. Dat is vaak nog niet zo makkelijk: de communicatie verloopt vaak moeizaam en gaat soms gepaard met agressie. In de eendaagse training Omgaan met gedragsstoornissen leert u afwijkende gedragingen ten gevolge van verslaving of gedragsstoornissen te herkennen. Uw trainer reikt u handvatten aan om op een zo effectief mogelijk manier om te gaan met gedragsstoornissen. U leert hoe u uw boodschap efficiënt overbrengt, waarbij 'respect', 'gelijkwaardigheid' maar ook 'helderheid' en 'daadkracht' sleutelwoorden zijn.

Naast theorie is er volop aandacht voor de uitvoering. In een ontspannen en respectvolle omgeving oefent u aan de hand van rollenspelen en casussen met problemen die u in uw dagelijkse praktijk kunt tegenkomen.

Voor wie?

Voor iedereen die professioneel in aanraking komt met mensen die afwijkend gedrag vertonen en mensen hierop aan moeten spreken. Bijvoorbeeld handhavers en andere medewerkers van de overheid, ambulance personeel, personeel van scholen etc.

Onderwerpen

  • Wat is probleemgedrag en voor wie?
  • De psychiatrie in het kort
  • Wat is'normaal' en 'abnormaal' gedrag?
  • Veel voorkomende verschijnselen bij mensen met psychische stoornissen
  • Tips en tools bij het omgaan met psychisch gestoord gedrag.
  • Alcohol- en drugsverslaving
  • Psychische, lichamelijke en sociale probleemverschijnselen.
  • Tips en tools bij het omgaan met verslavingsgedrag.
  • Professioneel omgaan met agressief gedrag
  • Kenmerken van psychotisch gedrag

Opmerkingen

Bovenstaande beschrijving geeft een globaal beeld van hoe de training eruit gaat zien. Afhankelijk van de leerdoelen, voorkennis en praktijkervaring van de deelnemers zal de training inhoudelijk iedere keer worden aangepast. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de cursus worden de leerdoelen van de cursisten geïnventariseerd, waarop de definitieve vorm van de training wordt gebaseerd. Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar tijdens de training af.

Kosten

€ 450,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa