powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

DTP praktijkopleiding Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 2.896,00
Inschrijven

Omschrijving

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden binnen een korte periode de meest essentiele dtp-vaardigheden bijgebracht. Elke les van deze cursus vormt een verhaal van a tot en met z. Niet alleen de functies van de programma's worden in de cursus behandeld, maar vooral de toepassingen. Binnen de opleiding is er bovendien ruimte voor typografie en vormgeving.

Deze cursus biedt een goede basis om u zelf verder te ontwikkelen binnen de digitale vormgeving.

Om dat in deze cursus, Adobe InDesign als belangrijkste programma geldt, kan deze gezien worden als een zeer degelijke cursus in dit programma.

In deze cursus leert u in een korte intensieve periode de meest voorkomende werkzaamheden van het desktoppublishing (dtp).

Opmerkingen

De cursus bestaat uit 8 dagen klassikaal les en opdrachten in de vorm van huiswerk. Gemiddeld is de deelnemer 6 uur per week aan zelfstudie/huiswerk kwijt.

Programma

De cursus is verdeeld in vier korte trajecten.

1. Advertentie-opmaak

In dit traject leert u in vier fases hoe u een advertentie opzet en druktechnisch verantwoord naar een drukker/uitgeverij stuurt. Nauwkeurigheid, kleurgebruik en aanleveren spelen hierbij een grote rol. In Adobe Photoshop leert u hoe u een beeld beoordeeld op resolutie, hoe u nauwkeurig uitsneden maakt en hoe u de meest belangrijke kleurcorrecties uitvoert. In Adobe InDesign leert u hoe u een document opzet, tekst plaatst en deze positioneert binnen een kader. U leert bovendien hoe u een foto plaatst en positioneert in Photoshop. Tenslotte leert u hoe u een druktechnisch bruikbare PDF maakt.

Software: Adobe Photoshop CS, Adobe InDesign CS, Acrobat Professional, Enfocus InstantPDF

2. Magazine-opzet

In dit traject leert u hoe u een magazine opzet. Hierbij wordt uitgegaan van een periodiek. Het document moet dus zodanig worden opgebouwd dat er snel en efficient een nieuwe versie kan worden aangemaakt. Ook leert u hoe u uw tijd moet indelen zodat een deadline gehaald kan worden. U werkt hier vooral met Adobe InDesign. U leert hierbij o.a. omgaan met meerdere pagina's, Alineastijlen, typografische verfijningen en regels verwerken en het gebruik maken van straminepagina's.

Software: Adobe InDesign CS

3. Folder of formulier

In dit traject komt de opzet van een formulier en een drieklapsfolder aan de orde. Hierbij zal vooral de bruikbaarheid van de publicatie het aandachtspunt zijn. U leert hierbij in Adobe InDesign o.a. het omgaan met stramienen, tabs en tabellen.

Software: Adobe InDesign CS, Acrobat professional

4. Adobe Illustrator CS voor dtp-toepassingen

In dit traject komen alleen de onderwerpen van illustrator ter sprake die voor een dtp-er van belang zijn. Dit traject biedt ook een goede basis om uzelf verder te ontwikkelen in Illustrator. U leert in Adobe Illustrator omgaan met belangrijke voorkeurinstellingen, objecten plaatsen en transformeren, kleurgebruik, de basistechniek van het vectortekenen.

Software: Adobe Illustrator CS.

Kosten

€ 2.896,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa