powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Training Roladministratie in civiele procedures Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
Kosten€ 490,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Inschrijven

Omschrijving

Je hebt verantwoordelijk werk en je rol is van wezenlijk belang. Je bent de spil tussen advocaat en cliënt en andere juridische spelers binnen de dagelijkse praktijk. De juridisch secretaresse dient te beschikken over meer dan de secretariële vaardigheden. Zij dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

Bovenstaande geldt zeker bij beheer van de rol. In het kader van je vakkundigheid is het van groot belang te weten hoe een civiele procedure verloopt, welke processtukken wanneer moeten worden overlegd, aan welke rechter en binnen welke termijn. Hoe maak je een dossier of een kostenstaat etc. aan? De docent is zeer enthousiaste en betrokken en heeft als advocaat jarenlange ervaring met de rol. Ze zal alle ins & outs met je delen. Ze bespreekt de geldende procedures, welke stappen moet je zetten, met welke termijnen en partijen dien je rekening te houden en waar moet je op letten. Een must have als je je binnen kantoor bezig houdt met de rol.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus heeft de cursist voldoende kennis van het rolrecht en inzicht in de civiele procedures, zodat hij/zij zelfstandig kan werken en de advocaat optimaal kan ondersteunen.

Overige informatie

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker

Programma

De training behandelt de verschillende procedures bij de verschillende gerechten, zoals welke conclusies, welke volgorde etc. Met aandacht voor de vereisten van een dagvaarding en inschrijving, verzuim en herstelmogelijkheden, rechtsmiddelen en incidenten. Ook de mogelijkheden van de digitale versie van de handelsrol van de rechtbanken op internet worden aangestipt.

Vragen als deze komen aan de orde:

"Hoe zit dat eigenlijk met het griffierecht en de overige proceskosten?"

"Hoe ziet een ordelijk procesdossier eruit en waar kan ik op letten?"

"Mag ik na de door de wederpartij genomen conclusie van dupliek nog een akte nemen?"

Sprekers

  • mevr. drs. J. Reinders Folmer senior medewerker Directie Operationele Ondersteuning, afd. Laissez passer, Min. van Justitie

Kosten

€ 490,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa