powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over SBI training & advies

Basistraining voor voorzitter en secretaris Training

AanbiederSBI training & advies
Kosten€ 925,00

Omschrijving

Na het volgen van deze cursus hebt u de basiskennis in huis om uw functie als voorzitter en secretaris goed vorm te geven. U weet hoe u samen de OR-vergadering kunt voorbereiden en leiden en waar u op moet letten in het overleg tussen Ondernemingsraad en bestuurder. Als duo bent u meer op elkaar ingespeeld.

Bestemd voor

U bent een beginnende OR-voorzitter, OR-secretaris of plaatsvervanger. De voorzitter en de secretaris volgen de training zo mogelijk als team, samen met voorzitters en secretarissen uit andere organisaties.

Programma

Samen hebt u een aantal verbeterpunten voor de werkwijze van de OR benoemd. Na de training kunt u die met de andere OR-leden in praktijk brengen. U merkt dat kleine veranderingen in uw aanpak soms grote invloed hebben op het verloop van de vergadering. Uw zelfvertrouwen als voorzitter en secretaris is gegroeid.

De voorzitter en secretaris vervullen een centrale rol in de OR. Met deze training – een klassieker in ons aanbod – legt u een stevige basis voor uw ORwerkzaamheden.
We besteden uitgebreid aandacht aan het voorbereiden en leiden van vergaderingen. Ook het maken van een verslag krijgt aandacht. In deze training leert u hoe u effectief de vergaderingen van de OR leidt. We besteden ook aandacht aan het overleg met de bestuurder. In deze driedaagse training ontstaat een hechte cursusgroep waarin het leren van en met elkaar centraal staat.De deelnemers ontvangen ook het boek "leidinggeven aan de OR".

We besteden veel aandacht aan de samenwerking en de rolverdeling tussen voorzitter en secretaris. Daarom adviseren we om deel te nemen als duo: voorzitter én secretaris.

Kosten

€ 925,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa