powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over 112 Academy

Overval Training Training

Aanbieder112 Academy
Kosten€ 545,00

Omschrijving

Ondanks recent door de Taskforce Overvallen gemelde successen van politie en justitie, is de kans nog steeds reëel aanwezig dat mensen in de werksituatie worden geconfronteerd met een (gewapende) overval. Hoewel de trend dalende is en het aantal aangehouden daders stijgende, werden er in 2011 toch nog gemiddeld 6 overvallen per dag gepleegd. Trek hier het aantal overvallen op woningen vanaf, dan vinden er toch nog een schrikwekkend aantal van ca. 33 overvallen per week plaats, ergens in een werksituatie of daaraan gerelateerd.

Op gebied van preventie zijn er diverse maatregelen mogelijk om de buitverwachting en de kans van slagen te verlagen en bovendien mee te helpen de pakkans te verhogen. Hieraan wordt in de training dan ook veel aandacht besteed.

Echter, als een overvaller desondanks toch zijn slag wil slaan dan is het van levensbelang dat je weet hoe je zo veilig mogelijk met deze situatie om kunt gaan. Hoe je escalatie en gebruik van geweld kunt voorkomen, zelfs als de buit tegenvalt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat “ervarend leren” het snelste tot resultaat leidt en dat het geleerde bovendien veel langer beklijft. Om die steile leercurve te kunnen realiseren en de cursisten vaardigheden aan te leren die direct in de praktijk kunnen worden gebruikt, werkt 112 Academy met professionele Trainingsacteurs.

In de eigen multifunctionele en flexibele praktijkruimte van 112 Academy wordt de reële situatie van een overval zo dicht mogelijk benaderd door professionele acteurs die hun sporen o.a. hebben verdiend als trainingsacteur voor bijvoorbeeld politie, krijgsmacht, KLM, banken, enz.

Een ander belangrijk voordeel van deze zogenaamde Stress Induced Training is, dat mensen die met een overvalsituatie worden geconfronteerd terwijl ze al eens een dergelijke training hadden doorlopen, deze situatie beter doorstaan en bovendien gemakkelijker verwerken en sneller herstellen van de impact. Ook dit effect is middels wetenschappelijk onderzoek vastgesteld.

Doel

Maak de kans op een overval zo klein mogelijk door preventieve maatregelen en gedrag.

Leer zo veilig mogelijk omgaan met een overvalsituatie, voor als het dan toch gebeurt.

Verklein de impact en herstelperiode door Stress Induced Training.

Doelgroep

Iedereen die in de werksituatie geconfronteerd kan worden met een (gewapende) overval.

Deze opleiding kan zowel bij open inschrijving als tailormade voor een specifieke organisatie worden verzorgd. Bij een tailormade opleiding wordt het programma in overleg met de opdrachtgever vastgesteld.

Bestemd voor

Iedereen die in de werksituatie geconfronteerd kan worden met een (gewapende) overval.

Programma

Inhoud

Deze training bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen. Bij een tailormade training bestaat de mogelijkheid om hiervan af te wijken.

De ochtend staat geheel in het teken van Overval Preventie. Hoe kunnen we de kans op een overval zo klein mogelijk maken? Hoe kunnen we buitbeperking en tijdvertraging effectief en efficiënt toepassen? Welke procedures kunnen een overval voorkomen?  Uiteraard is er ook volop de gelegenheid om de eigen dagelijkse praktijk te toetsen en te ontdekken welke preventieve maatregelen de eigen werksituatie veiliger kunnen maken.

En dan gebeurt het toch! En helaas is die kans reëel aanwezig met ook in 2011 weer gemiddeld 6 overvallen per dag. Daarom wordt de middag geheel besteed aan Overval Training, ofwel; “hoe zo veilig mogelijk om te gaan met een overvalsituatie” De cursist krijgt eerst een aantal aanbevelingen en tips aangereikt, die vervolgens worden geoefend in een veilige en gecontroleerde omgeving. Met behulp van professionele trainingsacteurs worden een aantal overval scenario’s zo realistisch als mogelijk nagebootst. Je leert hoe je door effectief communiceren en veilig gedrag escalatie kunt voorkomen en krijgt feedback op je eigen handelen.

Sprekers

Albert Koenen is sinds 1983 actief binnen het brede werkveld van veiligheid en risicobeheersing. Eerst 12 jaar bij de Nederlandse politie in diverse functies en specialisaties. Later heeft hij zich verder bekwaamd in risicobeheersing en security bij enkele grote bedrijven en organisaties. Op de 112 Academy verzorgt Albert diverse opleidingen binnen het taakveld Veiligheid.

 Wilfred van Roij, na een loopbaan van 25 jaar bij politie Nederland, waarvan de laatste 10 jaar als tactisch (digitaal) rechercheur, heeft Wilfred in mei 2007 de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Hij is nu werkzaam als projectleider en senior onderzoeker bij Digitale opsporing en hoofddocent van diverse opleidingen en eindverantwoordelijke bij de 112 Academy.

Kosten

€ 545,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa