powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over D-ICT Solutions

TMAP NEXT® Foundation Cursus

AanbiederD-ICT Solutions
Kosten€ 990,00
Duur3 dagen
Data en locatie(s) Op aanvraag
Inschrijven

Omschrijving

Deze module is gebaseerd op de vernieuwde versie van TMAP, zoals beschreven in het boek "TMAP® Next voor resultaatgericht testen". Steeds meer bedrijven realiseren zich dat de kwaliteit van IT-producten van groot belang is voor een succesvolle bedrijfsvoering. Een kwalitatief goed systeemontwikkelproces is onmisbaar bij het opleveren van IT-producten en bij het voorkomen van fouten. Testen is nodig om de opdrachtgever inzicht te geven in de kwaliteit van informatiesystemen en de risico's bij in productie name. De Test Management approach (TMAP) is hét voorbeeld van een gestructureerde testaanpak. TMAP NEXT is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer volledige aanpak die in alle project- en klantsituaties toegevoegde waarde biedt. TMAP is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen - wereldwijd - TMAP toe.

Bezitters van het certificaat TMAP NEXT® Foundation weten hoe tests moeten worden voorbereid, gespecificeerd en uitgevoerd, welke technieken, infrastructuur en hulpmiddelen hiervoor gehanteerd kunnen worden en hoe dit past binnen de fasering van een testproces. Het examen TMAP NEXT® Foundation is primair bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met testen bezig zijn: testers. De module is ook interessant voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en softwareproducten.

Globale inhoud:

- Kader en belang van testen

- TMap fasering acceptatie- en systeemtesten

- Ontwikkeltesten

- Ontwerpen van tests

Bestemd voor

De module is primair bestemd voor (beginnende) professionele testers met een half jaar tot een jaar werkervaring in het vakgebied testen. Hiernaast is de module ook geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en softwareproducten.

Programma

TMap® gaat uit van vier pijlers onder een gestructureerde aanpak: 

1. Fasering: een aan de ontwikkelingscyclus gerelateerde Fasering van de testactiviteiten,

2. Organisatie: een goede Organisatorische inbedding;

3. Infrastructuur: de juiste Infrastructuur en tools;

4. Technieken: bruikbare Technieken voor de uitvoering van de activiteiten.

De pijler fasering geeft antwoord op de vraag welke activiteiten in het kader van testen moeten worden uitgevoerd. Deze activiteiten zijn in relatie tot elkaar geplaatst. De pijler Organisatie beschrijft wie bij het testen in welke rol betrokken is en hoe het volledige testproces beheerst kan worden. De pijler infrastructuur gaat in op alle faciliteiten en middelen die nodig zijn om adequaat te testen. Hierbij wordt ook ingegaan op tools. De pijler Technieken gaat in op technieken die in de verschillende fases gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van de uit te voeren activiteiten. Voor een gestructureerd testproces worden de vier pijlers in evenwicht met elkaar ingericht. De pijler fasering staat daarbij centraal. In iedere fase moet aandacht besteed worden aan de overige pijlers. In de onderstaande figuur is dit weergegeven

- de pijlers van een gestructureerd testproces

Voor het structureren van de testinspanning zelf wordt een faseringsmodel gevolgd. Binnen elk van de  gedefinieerde fases worden de noodzakelijke activiteiten die voortvloeien uit de drie aandachtsgebieden ondernomen. De volgende fases worden in het TMap® model onderkend:

1. Planning & Beheer

2. Voorbereiding;

3. Specificatie;

4. Uitvoering;

5. Afronding.

Als het testproces goed is ingericht, vinden alleen de activiteiten uit de fase Uitvoering op het kritieke pad van het project plaats. Alle activiteiten in de verschillende fases zijn erop gericht de volgende fase zo soepel mogelijk te doorlopen.

Kosten

€ 990,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa