powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MOC

Effectief beïnvloeden Training

AanbiederMOC

Omschrijving

In uw functie bent u continu bezig met het bereiken van doelen. Of u daarin succesvol bent, hangt af van de manier waarop u de interactie tussen mensen positief weet te beïnvloeden en mensen met u ‘meekrijgt'.  In deze MOC training ontdekt u wat u belemmert en wat u kunt doen om uw invloed te vergroten. Zowel in groepen als in één-op-één gesprekken.

Bestemd voor

Je werkt als manager, teamleider, leidinggevende, projectmanager, projectleider, stafmedewerker of in een andere functie waarin je je invloed op een positieve manier wilt vergroten.

Programma

Communiceren
Effectief communiceren betekent naast luisteren, samenvatten en doorvragen, ook het toepassen van interventietechnieken, feedback geven en vragen stellen. Een aantal handvatten wordt aangereikt en direct in praktijk gebracht.

Rolopvatting en rolverwachting
In de praktijk ontstaan nogal eens problemen, doordat mensen impliciet opvattingen over en verwachtingen van de ander hebben. Door het expliciteren van die opvattingen en verwachtingen wordt vaak helder waar het aan schort in de communicatie. In de training leer je werken met dit expliciteren en zie je de voordelen van deze zienswijze bij het beinvloeden.

Wat is je basisstijl?
Om te beinvloeden is het belangrijk te weten wat je wilt en kunt. Vaak is dat echter niet genoeg, omdat er iets is wat mensen weerhoudt om te doen wat ze willen: er staan innerlijke overtuigingen (paradigma's) in de weg. In deze training ga je op zoek naar je eigen overtuigingen die je invloed belemmeren en bevorderen.

Beïnvloeden in een-op-een-gesprekken
Om invloed uit te kunnen oefenen op een ander is het belangrijk een goede inschatting van zijn/haar gedrag te maken. Belangrijk is om je gedrag te kunnen varieren, zodat je invloed groter wordt. In deze training oefen je dit direct met een professionele acteur. Ook het omgaan met verschillende vormen van weerstand komt aan de orde.

Beïnvloeden van groepen
Succesvol samenwerken wordt vooral bepaald door de manier waarop groepsleden op elkaar reageren en met elkaar samenwerken. Je leert patronen in groepsprocessen herkennen en je rol te bepalen. Je krijgt handvatten aangereikt om deze processen positief te beïnvloeden.

Sprekers

Margreet Kooistra is trainer, procesbegeleider en coach. Zij legt in haar werk de nadruk op het vergroten van invloed en effectiviteit door dicht bij eigen de ervaringen te blijven, met respect en openheid voor de ander. Zij stimuleert de deelnemers dan ook te variëren in gedrag en nieuwe wegen te bewandelen om beter hu doel te kunnen bereiken. Haar motto is:  "Een ander beinvloeden, lukt alleen als je jezelf kent."

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa