powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Werkvoorbereider Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 4.100,00

Omschrijving

Met slimme werkvoorbereiding verbeter je het bedrijfsresultaat. Als allround werkvoorbereider moet je niet alleen beschikken over brede kennis, maar ook over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.

Resultaat opleiding Werkvoorbereider
In deze opleiding leer je het werk kostenbewust, beheerst en tijdig inrichten. Je leert anticiperen op afwijkingen en hier creatief op inspelen. Daarnaast weet je de juiste balans te vinden tussen zelf beslissingen nemen en overleggen met de projectleider of leidinggevende. Je leert om meer rendement te halen uit effectieve communicatie met alle betrokken partijen. Jouw persoon en jouw werkpraktijk staan telkens centraal.
Voor wie
De opleiding Werkvoorbeider is bijzonder geschikt voor (aankomend) werkvoorbereiders en beginnend leidinggevenden die hun werk verder willen professionaliseren. Tevens is de opleiding Werkvoorbereider geschikt voor iedereen die betrokken is of gaat worden bij het realiseren/afstemmen van meerdere disciplines binnen de uitvoerende activiteiten van een organisatie. Denk hierbij aan (meewerkend) voormannen, ploegleiders en planners. Naast ruime vakkennis en ervaring, beschik je bij voorkeur over een afgeronde mbo- of hbo opleiding.
Inhoud

Het leertraject Werkvoorbeider bestaat uit drie modules die je in ruim zes maanden kunt doorlopen:

Module 1: Bedrijfsprocessen en werkvoorbereiding.

In deze module komen de verschillende aspecten van het voorbereiden van werk aan bod, inclusief de rol die jij in dit proces speelt. De onderwerpen zijn o.a.:

  • Organisatiebegrippen
  • Introductie werkvoorbereiding
  • Werkvoorbereiding
  • Bedrijfsspecifieke aspecten
  • Arbeidskunde
  • Projecten, projectmatig werken en communicatie

Module 2: Calculatie, kostprijs en budget

Kostensoorten, kostprijsberekening, kostenmethoden en budgettering staan in deze module centraal. De nadruk ligt weer op jouw rol in de organisatie. De onderwerpen op een rij:

  • Kostenbegrippen
  • Kostprijsberekening
  • Break-even analyse
  • Direct costing
  • Budgettering

Module 3: Plannen, logistiek en inkoop

Het opstellen en werken met planningen krijgen aandacht in module 3. Inkoop en logistiek zijn hiervoor natuurlijk bepalend. De onderwerpen zijn:

  • Plannen en besturen
  • Logistiek
  • Besturingsmodellen
  • Productieplanning
  • Techniek van plannen

Gedurende de opleiding werk je aan opdrachten, welke zijn afgestemd op de voor jou relevante onderwerpen uit beroepspraktijk:

  • Fabricage
  • Logistiek
  • Dienstverlening
  • Installatie

Iedereen maakt één overkoepelende case, gericht op de eigen beroepspraktijk, waarin alle onderwerpen uit alle drie de modules geïntegreerd zijn.

Werkwijze
In de opleiding Werkvoorbereider werk je met persoonlijke leerdoelen. Deze verzamel je in een digitale werkmap (portfolio). De resultaten van het onderzoek dat je uitvoert en de uitgewerkte leeropdrachten zijn hierin opgenomen.

Duur van de opleiding Werkvoorbeider
De opleiding heeft een doorlooptijd van circa 24 weken. Bij de avondvariant volgt u twintig dagdelen, die eens per week plaatsvinden. De 10 middag-avondbijeenkomsten vinden één keer per 14 dagen plaats.

Ondersteuning via internet
De opleiding Werkvoorbereider maakt gebruik van de digitale leeromgeving via internet, waarmee je maximaal rendement uit jezelf en uit je opleiding haalt. Je start met een e-assessment dat je helpt je leerdoelen voor de opleiding vast te stellen. Ook deel je via de leeromgeving kennis met de andere deelnemers en de docent. Daarnaast ben je op een interactieve manier bezig met de lesstof door het maken van bijvoorbeeld oefenvragen. Na afronding van de opleiding kun je nog 3 maanden lang een beroep doen op de docent met al je vragen over het in praktijk brengen van de geleerde stof.
Diploma opleiding Werkvoorbereider
Als je portfolio met een voldoende beoordeeld is, kun je deelnemen aan het PBNA-examen . Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het PBNA-diploma Werkvoorbereider. Het examen wvb wordt online aangeboden in een van de 22 examencentra in Nederland. Je kunt dus zelf kiezen voor een examendatum- en locatie.
Leergang Bedrijfsvoering
De opleiding Werkvoorbereider maakt onderdeel uit van de Leergang Bedrijfsvoering . Het diploma van deze opleiding, gecombineerd met het diploma Projectmanagement (Projectmanagement: module 1 én module 2 ) geeft recht op het PBNA-diploma Leergang Bedrijfsvoering.
Doorstuderen
Wil je na deze opleiding verder studeren? Dan is de deeltijd hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde wellicht iets voor jou.

In-company
Deze opleiding kan ook in-company worden verzorgd, eventueel aangepast aan de bedrijfssituatie. In de opleiding zijn de inzichten in de veranderende rol van de werkvoorbereider bij o.a. Stork en HOMIJ verwerkt.

Kosten

€ 4.100,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa