powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Projectleider IPMA C Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 2.595,00

Omschrijving

Ben jij een ervaren projectmanager en wil je dit aantonen richting klanten en relaties? Dan is de opleiding Projectleider IPMA-C uitermate geschikt voor jou. Met deze opleiding bereid je je voor op het theorie-examen van CITO.

Resultaat
Na het volgen van deze opleiding ben je optimaal voorbereid op het theorie-examen IPMA-C. Je weet waar je kwaliteiten liggen en aan welke competenties je nog kunt werken om verder te groeien in het vak van projectmanagement.
Voor wie
Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als eindverantwoordelijk projectmanager op hbo-niveau.
IPMA C
IPMA certificering wordt erkend in alle branches, van zorg tot zakelijke dienstverlening en van IT en industrie tot aan de overheid. Voor deelname aan het theorie-examen gelden geen toelatingseisen. Wel hanteert CITO eisen voor deelname aan het toetsing van het praktijkgedeelte. Het praktijkgedeelte is geen onderdeel van deze opleiding, maar als je voor volledige certificering in aanmerking wilt komen, is het goed hiervan op de hoogte te zijn. Kijk voor de exacte voorwaarden op de website van CITO .

Let op: Elsevier Opleidingen biedt je als een van de weinige opleiders in Nederland ook Begeleiding bij certificering voor IPMA C .

Inhoud
Alle technische-, gedragsmatige- en contextuele competenties uit de Nederlands Competence Baseline van IPMA-NL komen tijdens de opleiding aan bod. De inhoud sluit dus goed aan op de exameneisen. Tijdens de bijeenkomsten is er veel ruimte voor de ontwikkeling van je eigen vaardigheden als projectmanager. Dit doen we o.a. met rollenspelen en (groeps)opdrachten. Door ook je eigen praktijkervaringen te gebruiken in de opleiding leer je de projectmanagementcompetenties bewuster hanteren.

De programma-onderdelen zijn:

  1. Aftrap
  2. Project Start Up
  3. Risicomanagement
  4. De projectorganisatie
  5. Planning
  6. De projectopdracht
  7. Uitvoering deel 1
  8. Uitvoering deel 2
  9. Projectafsluiting
  10. Examentraining en evaluatie.
Docenten
Je krijgt les en ondersteuning van IPMA-C gecertificeerde docenten.

Ondersteuning via internet
Via de digitale leeromgeving krijg je ondersteuning waardoor je maximaal rendement uit jezelf en je opleiding haalt. De digitale vragenbank is een belangrijk onderdeel. Deze helpt je de theorie eigen te maken en je zo voor te bereiden op het examen.
Duur
De opleiding bestaat 10 wekelijkse middag- of avondbijeenkomsten van 3 uur.
Studiebelasting
De gemiddelde tijdsbesteding aan de opleiding is 96 uur (exclusief examen). Hiervan besteed je 40 uur aan de bijeenkomsten en ongeveer 56 uur aan zelfstudie en opdrachten.
Examen en certificering
Na afronding van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname van Elsevier Opleidingen. Als je ook in het bezit wilt komen van het CITO certificaat, meld je je tijdig aan bij CITO voor het theorie-examen. Het CITO certificaat is 3 jaar geldig. Als je binnen deze periode ook het praktijkgedeelte met succes afrondt, ontvang je het volwaardige IPMA-C certificaat en mag je de titel 'Certified Project Manager' dragen. Ga voor actuele (prijs)informatie over CITO-kosten naar de CITO-website .
Prijs
  • exclusief catering

Boeken

Voor deze opleiding heb je extra boeken nodig. De aanvullende kosten hiervoor bedragen ongeveer EUR 66,-. De boeken kun je online via Studystore bestellen. Klik op het logo voor een overzicht van de boeken en bestel direct. Natuurlijk kun je ook een andere leverancier kiezen.



Kosten

€ 2.595,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa