powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Werkplekonderzoek en fysieke belasting (in de kantoor- en productieomgeving) Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 1.670,00

Omschrijving

Leergang
Deze training maakt deel uit van de leergang Senior Arbo-adviseur .
Resultaat
Na afloop kun je werkplekonderzoeken verrichten in zowel de kantooromgeving als de (eenvoudige) productieomgeving. Je kunt inschattingen maken van de risicofactoren en adviezen geven ter verbetering van de opstelling en inrichting van de werkplek. Tevens heb je inzicht in de problematiek van fysieke belasting én de aanpak ervan. Je kunt voor knelpunten binnen jouw organisatie een plan van aanpak opstellen.
Voor wie
De training is voor jou bestemd wanneer je als Arbocoördinator (preventiemedewerker) verantwoordelijk bent voor het inrichten van werkplekken en/of het uitvoeren van werkplekonderzoeken. Je wilt de risico's die ontstaan bij de inrichting van de werkplek en het werk aan de werkplek leren onderkennen en verlagen, waardoor de fysieke belasting bij medewerkers wordt verlaagd en overbelasting voorkomen.
Inhoud
Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Basisaspecten van de ergonomie
  • Normen fysieke belasting en Besluit Fysieke belasting
  • Functionele aspecten van spieren, gewrichten, botten en het zenuwstelsel
  • Uitleg over houding, RSI (Cans), hernia
  • Belasting versus belastbaarheid
  • Vormen van fysieke belasting en effecten op de gezondheid
  • Methode voor het inventariseren van de risico's
  • Maatregelen om fysieke belasting te verbeteren
  • Hanteren van gereedschap.
Bijzonderheden
Tussen de tweede en derde dag zit ongeveer een maand. Aan het eind van de tweede dag kom je tot een ontwerp van een werkplekprotocol. Met dit protocol ga je tussen de tweede en de derde dag werkplekonderzoek in jouw organisatie verrichten. De resultaten inclusief de gesignaleerde problemen worden op de laatste dag besproken.

Examen mogelijk
Als je de leergang Senior Arbo-adviseur volgt, kun je de training afsluiten met een examen. Dit examen bevat de stof van de modules:

  • Verzuimbeleid en reïntegratie
  • Werkplekonderzoek en fysieke belasting
  • Succesvol adviseren

Je kunt het examen online boeken en online afleggen in één van de 20 toetscentra in Nederland, waarbij je zelf de datum en tijdstip kiest. De deelnamekosten bedragen EUR 175,- (vrij van BTW) per (her)examen. Je hebt recht op het overkoepelend diploma "Senior Arbo-adviseur" als je zowel het diploma "Arbocoördinator" als het diploma van de verdiepingsmodules hebt behaald.

Boeken
Voor deze opleiding heb je een extra boek nodig. De aanvullende kosten hiervoor bedragen ongeveer EUR 25,-. Het boek kun je online via Studystore bestellen. Klik op het logo voor een overzicht van de boeken en bestel direct. Natuurlijk kun je ook een andere leverancier kiezen.



Kosten

€ 1.670,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa