powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Verzuimbeleid en reïntegratie Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 1.670,00

Omschrijving

Leergang
Deze training maakt deel uit van de leergang Senior Arbo-adviseur .
Resultaat
Na afloop heb je inzicht in de oorzaken en de gevolgen van verzuim en de rol van de organisatie bij verzuim. Je leert wat de kosten van verzuim zijn en welke besparingen mogelijk zijn. Verder krijg je praktische handvatten aangereikt om een verzuimbeleid op te zetten.
Voor wie
Je bent werkzaam als arbocoördinator of preventiemedewerker en je wilt je kennis op dit aspect van het Arbo-beleid verdiepen. Na deze opleiding ben je in staat om een belangrijke bijdrage te leveren aan het ontwikkelen en opzetten van een verzuim- en reïntegratiebeleid binnen jouw organisatie.
Inhoud
  • Oorzaken: waarom worden medewerkers ziek, signalen en trends, werkdruk en stress;
  • Verzuimbeleid: doelstellingen, prioriteiten, plan van aanpak, rol leidinggevenden, aanpak ziekteverzuim, verzuimgesprekken;
  • Reïntegratie: goed beleid, mogelijkheden intern en extern, kosten, subsidiemogelijkheden;
  • Kosten & baten: kosten van verzuim, investeringen in beleid, winst van goed beleid.
Bijzonderheden
Tussen de tweede en derde dag zit ongeveer een maand. In deze tijd werk je aan een bedrijfsopdracht. De uitkomsten daarvan neem je mee naar de derde dag.
Examen mogelijk
Als je de leergang Senior Arbo-adviseur volgt, kun je de training afsluiten met een examen. Dit examen bevat de stof van de modules:

  • Verzuimbeleid en reïntegratie
  • Werkplekonderzoek en fysieke belasting
  • Succesvol adviseren

Je kunt het examen online boeken en online afleggen in één van de 20 toetscentra in Nederland, waarbij je zelf de datum en tijdstip kiest. De deelnamekosten bedragen EUR 175,- (vrij van BTW) per (her)examen. Je hebt recht op het overkoepelend diploma "Senior Arbo-adviseur" als je zowel het diploma "Arbocoördinator" als het diploma van de verdiepingsmodules hebt behaald.

Boeken
Voor deze opleiding heb je een extra boek nodig. De aanvullende kosten hiervoor bedragen ongeveer EUR 45,-. Het boek kun je online via Studystore bestellen. Klik op het logo voor een overzicht van de boeken en bestel direct. Natuurlijk kun je ook een andere leverancier kiezen.



Kosten

€ 1.670,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa