powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Arbocoördinator Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 2.820,00

Omschrijving

Binnen ondernemingen is er veel aandacht voor arbeidsomstandigheden en verzuim. Als arbocoördinator lever je een belangrijke bijdrage aan een goed arbobeleid waarmee veel geld kan worden bespaard.

Resultaat
In deze opleiding leert je als arbocoördinator te adviseren over een effectief Arbobeleid, een doelmatige toepassing van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en de consequenties van de Arbowetgeving en de juridische aansprakelijkheid.
Voor wie
Je vervult een coördinerende, adviserende of ondersteunende taak op het gebied van arbeidsomstandigheden of je wilt jezelf specialiseren als arbo coördinator. Je hebt een vooropleiding op minimaal mbo-niveau.
Inhoud

Tijdens de opleiding leer je meer over de volgende onderwerpen:

  • Rol en positie van de Arbocoördinator
  • Actuele arbowetgeving
  • Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)
  • Communicatie
  • Opbouw Arbomanagementsysteem
  • Gezondheids- en welzijnsrisico"s in organisaties
Praktijkgedeelte
De opleiding Arbocoördinator bestaat uit twee blokken van twee trainingsdagen en één afsluitende dag, verspreid over een periode van twee maanden. In de bijeenkomsten wisselen theorie en praktijk elkaar af. Tijdens de opleiding ontvang je bedrijfsopdrachten. De uitwerkingen hiervan lever je ter beoordeling via de digitale leeromgeving in. De opleiding Arbocoördinator is zodanig ingericht dat de bedrijfsopdrachten en cases aansluiten op vraagstukken en situaties uit je eigen praktijk. Naar behoefte van de deelnemers maken we gebruik van voorbeelden uit de dienstverlening of industrie.
Volledige ondersteuning via internet
Naast de reguliere lesdagen maak je gebruik van de digitale leeromgeving om een maximaal rendement uit jezelf en je opleiding Arbocoördinator te halen. Je kunt met e-Coaching drie maanden lang een beroep blijven doen op de Elsevier-docent voor je vragen. In de e-Community deel je kennis met andere deelnemers en via e-Learning bereid je je optimaal voor op je examen.
Examen mogelijk
De opleiding Arbocoördinator kun je afsluiten met een erkend examen van PBNA. Boek het examen online en bepaal zelf de datum en tijd. Je legt het examen af in één van 17 toetscentra in Nederland. De deelnamekosten bedragen EUR 175,- (vrij van BTW) per (her)examen. Als je ook de bedrijfsopdrachten met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het diploma 'Arbocoördinator'. Doe je geen examen en heb je minimaal 50% van de bijeenkomsten bijgewoond, dan ontvang je een verklaring van deelname. Lees meer over het online examen Arbo coördinator.
Lesmateriaal
Voor de opleiding Arbocoördinator heb je een extra boek nodig. De aanvullende kosten hiervoor bedragen ongeveer EUR 205,-. Het boek kun je online via Studystore bestellen. Klik op het logo voor een overzicht van de boeken en bestel direct. Natuurlijk kun je ook een andere leverancier kiezen.


Vervolgopleidingen
Doorleren? Natuurlijk! Kijk eens naar de Leergang senior Arbo adviseur .

Kosten

€ 2.820,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa