powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Maintenance Engineering Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 4.675,00

Omschrijving

Een praktische opleiding over onderhoudswaarborging.

Resultaat

In de opleiding Maintenance Engineering leer je volgens 6 basisvragen en een bijbehorend stappenplan een onderhoudsplan opzetten en implementeren. In deze aanpak aanpak komen systematieken als Reliability Centred Maintenance (RCM) en Value Driven Maintenance (VDM) aan bod die in de onderhoudswereld zijn resultaten en voordelen al ruimschoots hebben laten zien.

Tijdens de opleiding breng je jouw werksituatie als case in. Na afloop van de opleiding ga je met de case verder en brengt de docent ook een bezoek aan je werkplek. Je haalt hierdoor gegarandeerd meer rendement uit de opleiding en je hebt direct voordeel voor jezelf én de onderneming.

Voor wie
Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud, het installeren, het in bedrijf stellen, het verhelpen van storingen, het bewaken, het automatiseren en of het ontwerpen van productieprocessen. Voor de gevorderde monteur, werkvoorbereider, operator, technicus of engineer die technisch onderhoud moet waarborgen.
Niveau
De opleiding wordt gegeven op MBO+/HBO niveau. Ervaring op het gebied van technisch onderhoud raden we sterk aan.
Inhoud
De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

1. Introductie, o.a.

  • Positioneren van onderhoud binnen de organisatie middels een managementsysteemproductieapparaat.
  • Bepalen van relevante onderdelen voor onderhoud, bijvoorbeeld Service level agreements
2. Opstellen van onderhoudsplan, o.a.

  • Praktijksituatie vertalen naar blokschema bestaande uit functies.
  • Functies uit blokschema uitwerken naar componenten
  • Pareto-analyse maken
  • Onderhoudsregels opstellen van elk component
  • RCA / FTA: systematieken om productieverliezen te beperken.
  • Onderhoudsconcept vertalen naar onderhoudstaken en werkopdrachten.
3.Implementeren en kwaliteitsborging onderhoudsplan, o.a.

  • Draagvlak creëren, vertalen naar win-win situatie voor interne bedrijfsvoering en of klant
  • Monitoren van prestatie-indicatoren, benchmarking, procedures en werkinstructies
  • Rapporteren en communiceren

Opzet
In deze praktische opleiding breng je een eigen case in. Je gaat hier tijdens de opleiding mee aan de slag. Hierbij word je begeleid door de docent. Na afloop van de opleiding ga je hiermee verder om tot een concrete oplossing te komen voor een praktisch probleem op je eigen werkplek. Enkele weken na de laatste les krijg je coaching on-the-job. De docent bezoekt dan je werkplek. Je presenteert dan onder andere je bevindingen.

Ondersteuning via internet
De opleiding wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Hiermee kun je ook buiten de les om interactief met de lesstof bezig zijn, ervaringen uitwisselen met je medestudenten en extra begeleiding ontvangen van de docent.
Examen
Je sluit de opleiding af met een PBNA-examen . Bij voldoende resultaat van het examen en de praktijkopdracht, ontvang je het PBNA-diploma Maintenance Engineer.
Doorstuderen met korting

Zowel voor je kennisverdieping als kostentechnisch is het interessant om na deze opleiding de vervolgopleiding ' Root Cause Analysis ' te volgen. Je ontvangt namelijk 10% korting op de vervolgopleiding. De opleiding moet echter wel binnen zes maanden na het einde van de eerdere opleiding worden gevolgd.



Kies jij voor kennisverdieping en de korting? Vermeld dan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier van deze opleiding dat je geïnteresseerd bent in de vervolgopleiding. Onze klantenservice neemt contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over deze of één van de andere Maintenance opleidingen, neem dan contact op met de klantenservice van Elsevier Opleidingen tel. 078 625 38 88


Andere maintenance opleidingen

Onderhoudstechnicus W

1e monteur onderhoudstechniek W

Spare Part Management



Kosten

€ 4.675,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa