powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Basisopleiding koeltechniek (KTA) Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 2.175,00

Omschrijving

Koeltechniek Algemeen (KTA), de basis

Binnen de koeltechniek is veel vraag naar vakmensen voor montage, installatie, onderhoud en serviceverlening. Wil jij een van die vakmensen worden? Met de Basisopleiding koeltechniek krijg je de benodigde kennis.


Let op! Na deze opleiding kun je de vervolgopleiding Basisopleiding Koeltechniek prakijk volgen om je optimaal voor te bereiden op het F-gassenexamen.

Resultaat



Je leert zelfstandig werkzaamheden te verrichten aan koeltechnische installaties. Ook leer je storingen lokaliseren en verhelpen. Bovendien verwerf je de benodigde kennis voor het theoretisch gedeelte van het F-gassenexamen, categorie I.

Voor wie
Je installeert, monteert of onderhoudt koelinstallaties, klimaatbeheersingsinstallaties of verwarmingsinstallaties en hebt een vooropleiding op lbo- of vmbo-niveau. Werk je met klimaattechnische installaties of luchtbehandelingsinstallaties? Kijk dan ook eens naar de opleiding Klimaattechniek algemeen .

Lesmateriaal

Bijna alle deelnemers volgen na de opleiding KTA ook de opleiding KTAP (Basisopleiding Koeltechniek praktijk), om het F-gassenexamen te kunnen doen. Om je daar zo goed mogelijk op voor te bereiden hebben wij het lesmateriaal van de opleiding KTA afgestemd op de offciele F-gassenleergang. Deze is uitsluitend te bestellen via de onderstaande link.

Bestel hier de boeken F-gassenleergang

Voor deze opleiding koeltechniek moet je module B kiezen. Let op: Ook als je geen F-gassenexamen doet of dit nog niet zeker weet, moet je de leergang bestellen. Tijdens de eerste les krijg je van de docent een map met aanvullend materiaal, specifiek gericht op de KTA.

Inhoud

Tijdens de Basisopleiding koudetechniek leer je meer over de volgende onderwerpen:
  • Koelproces
  • Natuurkundige begrippen
  • Vochtigheidsgraad van lucht
  • Koudemiddelen
  • Verdampers en koudedragers
  • Condensors
  • Lezen van schema"s
  • Opstellen, monteren en in bedrijf stellen van koelinstallaties
  • Onderhoud
  • Opsporen en verhelpen van storingen.
Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 3.

Ondersteuning via internet

Deze opleiding koeltechniek wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Hiermee kun je ook buiten de les om interactief met de lesstof bezig zijn, ervaringen uitwisselen met medestudenten en extra begeleiding ontvangen van de docent.

Diploma

Na de opleiding kun je het PBNA-examen doen. Ook ben je goed voorbereid voor het F-gassen theorie-examen. De F-gassenexamens sluiten goed aan op de opleiding. Voor dit examen moet je jezelf rechtstreeks bij STEK aanmelden.

Combinatievoordeel

Bij het volgen van de opleiding Basisopleiding koeltechniek (KTA) en Basis Koeltechniek praktijk (KTAP) kun je gratis deelnemen aan de opleiding NEN 3140 . Wil jij gebruikmaken van dit combinatievoordeel? Noteer dit in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Vervolgopleidingen
Doorleren? Natuurlijk! Kijk eens naar Koeltechnische installaties ontwerpen of Klimaattechniek algemeen .

Kosten

€ 2.175,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa