powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Smeden van allianties Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 2.395,00

Omschrijving

Werken in en aan allianties rond complexe opgaven in het publieke domein is balanceren op een dun koord. Want bestuurders van organisaties zitten niet automatisch op één lijn. Ook culturele verschillen tussen beleidssectoren, beleids- en uitvoeringsorganisaties en de publieke en private sector, bemoeilijken de samenwerking. Samenwerking is nodig, omdat sommige opdrachten niet door één partij uitgevoerd kunnen of moeten worden. Maar hoe doe je dat? Hoe smeed je allianties? En hoe zorg je ervoor dat je optimale resultaten bereikt? Dat leer je in deze opleiding.

Voor wie?
Ben jij programmamanager, projectleider, be-leidsstrateeg of concernadviseur bij een over-heidsorganisatie of een maatschappelijke organisatie? Ga je binnenkort aan het werk in een alliantie? Of maak je op dit moment voor korte of langere tijd deel uit van een alliantie? Dan is deze module zeer geschikt voor jou. Voorwaarde is dat je een scherpe eigen pro-bleemanalyse hebt of maakt. Wij kunnen je daarbij helpen: we geven je een scan waarmee je je eigen casuïstiek kunt analyseren. Op basis van de door jou ingevulde scan gaan we aan de slag waarbij je niet alleen leert van (prak-tijk)docenten maar ook van collega-deelnemers.

Resultaat
In de opleiding heb je geleerd je eigen probleemstelling goed te definiëren: wat is er in jouw organisatie en in jouw werkveld nu precies aan de hand? Successen en problemen elders heb je bestudeerd. Je hebt kennis opgedaan van de verschillende typen allianties en de factoren die het slagen of falen ervan bepalen. En je weet hoe je in jouw eigen context een goede alliantie kunt realiseren. Je kunt lessen en inzichten uit andere werkvelden vertalen naar je eigen situatie en deze inzichten ook direct in de praktijk brengen. Verder weet je meer over tools en instrumenten die je kunt toepassen bij de vorming van allianties. En je hebt een netwerk ontwikkeld van "peers" die ook na afloop van de opleiding met je kunnen meekijken en je kunnen adviseren vanuit een gedeeld referentiekader.
Inhoud
In de opleiding Smeden van allianties zoek je een antwoord op jouw probleemstelling. Dat doe je door verschillende stappen te doorlopen. Eerst onderzoek je de omgeving. Daarna oefen je met organiseren. Vervolgens bekijk je de rolinvulling. Bij dit alles reiken we je de passende instrumenten aan.
Professionele docenten
De docenten, topmensen met grote specialistische kennis en veel praktijkervaring, staan garant voor diepgang en inspireren jou tot het verder ontwikkelen van jouw kennis en kwaliteiten.
Duur en studiebelasting
De opleiding beslaat vier opleidingsdagen. Je verwerft veel kennis in een korte tijd. Tijdens de opleiding besteed je 28 uur aan bijeenkomsten. Daarnaast moet je rekening houden met een gelijk aantal uren voorbereiding en zelfstudie.
Prijs
  • EUR 2395,- (excl. BTW)
  • inclusief verblijfskosten
  • inclusief Elsevier lesmateriaal
  • exclusief literatuurkosten (circa EUR 50,-)
Kennispartner: Lysias Consulting Group
Deze opleiding is ontwikkeld door Elsevier Opleidingen in samenwerking met Lysias Consulting Group.

Lysias, kennispartner Elsevier Opleidingen

Certificaat
Bij 100% aanwezigheid op de vier opleidingsdagen, ontvang je het certificaat "Smeden van allianties".

Kosten

€ 2.395,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa