powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Basis Koeltechniek praktijk (KTAP) Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 1.460,00

Omschrijving

De 'F-gassen verordening' stelt eisen aan de vakbekwaamheid van koelmonteurs. Met het F-gassendiploma beschik je over deze vakbekwaamheid. Om goed voorbereid te zijn op het F-gassenexamen categorie 1, leer je in de Praktijkopleiding de onderdelen Hardsolderen/monteren en Koudemiddelhandelingen. De theoretische kennis voor het examen F-gassen heb je al in de Basisopleiding koeltechniek opgedaan.

Resultaat
Na de opleiding ben je met categorie 1 bevoegd om alle handelingen te verrichten. Daarmee ben je optimaal voorbereid op alles wat je in je dagelijkse praktijk tegen zou kunnen komen. Verder heb je voldoende praktijkvaardigheden opgedaan om met goed gevolg de praktijkgedeeltes Koudemiddelhandelingen en Hardsolderen/monteren van het F-gassenexamen af te leggen.
Voor wie
Je houdt je bezig met de aanleg of het onderhoud van koeltechnische installaties en je wilt je goed voorbereiden op het examen F-gassen. Let op: Je kunt pas aan deze opleiding deelnemen als je de Basisopleiding koeltechniek (KTA) hebt afgerond. Je kunt je voor beide opleidingen tegelijk inschrijven.
Inhoud praktijk Koudemiddelhandelingen
Tijdens het examen krijg je te maken met verschillende situaties als een lege, halfgevulde of volledig gevulde installatie. De opdracht ligt niet van tevoren vast. Hiemee oefen je tijdens dit onderdeel.
Inhoud praktijk Hardsolderen
Je oefent voor het onderdeel 'monteren/solderen' van het F-gassenexamen. Je leert verschillende basistechnieken en maakt een voor het examen representatief werkstuk. De nadruk ligt op het vervaardigen en/of verbinden van leidingdelen en componenten.
Inhoud praktijk Installatie en Inspectie
Je inspecteert koelinstallaties, stelt diagnoses en zorgt voor het opstellen van meetrapporten. Je controleert of installaties voldoen aan de specificaties en of ze op de juiste manier werken. Hierbij hou je een logboek bij.
Praktijkgedeelte

Je volgt 6 middag/avondbijeenkomsten. De praktijkdagen vinden plaats in een koeltechnisch praktijkcentrum in Rotterdam. De opleiding kan ook in-company plaatsvinden.

Lesmateriaal



Bij deze opleiding heb je de F-gassenleergang Module B nodig. Als het goed is, heb je die al aangeschaft voor de opleiding KTA. Zo niet, dan kun je hem uitsluitend bestellen via de volgende link. Bestel hier de boeken F-gassenleergang .

Diploma



Rond je het examen met voldoende resultaat af, dan ontvang je het F-gassendiploma (categorie I). Je vakbekwaamheid wordt getoetst door het afnemen van een theorie-examen en een praktijkexamen. Het examen wordt afgenomen onder toezicht van STEK in het examencentrum. Je moet je hiervoor zelf rechtstreeks aanmelden bij STEK.

Combinatievoordeel

Bij het volgen van de opleiding Basisopleiding koeltechniek (KTA) en Basis Koeltechniek praktijk (KTAP) kun je gratis deelnemen aan de opleiding NEN 3140 . Wil jij gebruikmaken van dit combinatievoordeel? Noteer dit in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.

Vervolgopleidingen
Doorleren? Dat kan! Kijk eens naar Koeltechnische installaties ontwerpen of Klimaattechniek algemeen .

Kosten

€ 1.460,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa