powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Aardolieverwerking en aardolieproducten Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 3.395,00

Omschrijving

Aardolie (en de hieruit gemaakte brandstoffen) levert de energie voor meer dan 95% van alle transport op aarde. Daarnaast is het de grondstof voor bijna alle kunststoffen, oplosmiddelen en een groot assortiment chemicaliƫn. Zonder dat we er bij stil staan zijn we op ons werk of thuis omringd door producten waarvoor de grondstoffen uit aardolie komen.



Daarom is het des te meer verassend dat maar zo weinigen weten waar aardolie vandaan komt en hoe het wordt verwerkt tot allerlei bruikbare producten. Waarom zijn er zoveel soorten brandstoffen, in welke eigenschappen verschillen ze van elkaar en wat is de relatie tussen brandstof en motor? In deze opleiding komt het allemaal aan bod.

Voor wie

Deze opleiding is waardevol voor iedereen die met aardolie of brandstoffen te maken heeft, en die meer kennis op wil doen over deze producten en hun onderlinge samenhang.

Resultaat

Na afloop ben je bekend met aardolie en de hieruit gemaakte producten. Je hebt specialistische kennis over de producteigenschappen en waarom deze eigenschappen belangrijk zijn. Je kunt gericht communiceren met vakspecialisten in de aardolie-industrie en handel, en je begrijpt specificaties (en analyse resultaten) waardoor je effectiever kan reageren bij afwijkingen.

Inhoud

Je leert meer over de volgende onderwerpen:

* Aardolie

* Aardoliewinning

* Raffinageprocessen

* Brandstoffen

* Speciale brandstoffen zoals V-Power en Excellium

* Smeeroliƫn

* Producttoepassingen

* Productkwaliteit en -eigenschappen

* Brandstof additieven

* Biobrandstof

* Blending

* Opslag en distributie

* Milieu- en veiligheidsaspecten

Praktijkgedeelte

Tijdens de 5 praktijkmiddagen ga je zelf aan de slag met aardolie en brandstoffen. Door (onder deskundige begeleiding) zelf product specifieke analyses uit te voeren bouw je kennis en gevoel voor de verschillende producten op. Daarnaast worden diverse demonstraties verzorgd. De praktijkdagen worden naar keuze in het Engels of Nederlands verzorgd in het petrotechnisch opleidingslaboratorium van Intertek Caleb Brett (ICB) in Rotterdam.

Bijzonderheden

Deze opleiding vindt uitsluitend incompany plaats.

Verklaring van deelname
Indien je 80% van de bijeenkomsten aawezig bent geweest, ontvang je een verklaring van deelname.

Kosten

€ 3.395,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa