powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MKB Cursus & Training

Juridische aspecten van debiteurenbeheer Training

AanbiederMKB Cursus & Training

Omschrijving

Een leverancier speelt zelf een grote rol in het slagen van een (juridische) incassoprocedure als een factuur niet wordt betaald door een klant. Tijdens deze training leert u op een praktijkgerichte manier over de belangrijkste juridische onderwerpen die van toepassing zijn bij het dagelijkse debiteurenbeheer. Met deze kennis leert u vanuit juridisch oogpunt de belangrijkste aspecten van verantwoord zakendoen. Daarnaast gebruikt u de opgedane kennis in de gesprekken met klanten, collega's of de incasso-intermediair (incassobureau, deurwaarder, advocaat).

Doelstelling
U leert de belangrijkste kenmerken over aansprakelijkheid, dossiervorming, juridische (incasso)procedures en de insolventiewet (faillisement, wettelijke schuldsanering). U vermindert het aantal afschrijvingen en u vergroot de kans van slagen van het incassotraject.

Bestemd voor

Deze training is bestemd voor u, ondernemer en medewerker. U bent (mede) verantwoordelijk voor een verantwoord beheer van debiteuren. De training is een goede aanvulling op de training Debiteurenbeheer en telefonisch incasseren en de vervolgtraining. U kunt zich echter ook inschrijven voor de 'juridische' training als u deze trainingen niet heeft gevolgd.

Programma

De training Juridische aspecten van debiteurenbeheer behandelt de volgende onderwerpen:

  • Nederlandse rechtsvormen en aansprakelijkheid.
  • Het belang van dossieropbouw en algemene voorwaarden.
  • De overdracht naar het incassobureau, deurwaarder of advocaat.
  • Juridische procedures en beslaglegging.
  • Faillisementsrecht en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa